Everday monitort de zonnestroomsystemen die zij in beheer heeft gedetailleerd en op elk moment van zoninstraling. Het belang van monitoring op de korte termijn zit ‘m in het detecteren van en reageren op potentiรซle storingen. Voor op de lange termijn leiden grondige data-analyses tot betere, waarheidsgetrouwe opbrengstberekeningen, die ons in staat stellen een zonnestroomsysteem rendabeler en betrouwbaarder te laten opereren.

Analyse

Dagelijks komt bij ons in een online platform de data binnen van alle systemen die wij beheren. Het beoordelen van die data is een vak wat ervaring vereist. Niet elk signaal is direct een veiligheids- of productie-issue. Daarbij is niet elk jaargetijde even belangrijk om de productiedoelen te halen. Het onderling vergelijken van vele systemen helpt ook mee. Echter kan het wel een signaal zijn dat er iets niet juist functioneert, dan moet je alert zijn en direct handelen.

Resultaat

Door goed te monitoren, wat inhoudt dat we op de lange termijn van de vele data leren en op de korte termijn op de juiste wijze reageren, is het mogelijk de productie van een systeem te maximaliseren. Dat betekent signalen zien, beoordelen en de mogelijkheid hebben met eigen service-engineers het verschil te maken. Ervaring hiervoor is vereist en die heeft Everday.